2011-08-28

Det gick ju med en arm!


A1 Sittande tåhäv, +40 kg, 5 x 5 reps
A2 Bakböj, 60 kg, 5 x 5 reps
B Walk outs, 160 kg, 5 x 15-25 sek
C Bakböj 1or: 60-65-70-75-80-85-90-95 + 5 x 100 kg
D Utfallssteg 5 x 20 reps

Dag 26. Hade tänkt att träna med oket igår, men det var ju Invictus-tävling på klubben så vips så blev man domare och kameraman (film kommer senare). Så idag blev det improviserat på squashgymmet. Testar en ny grej varje gång, idag tåhävsmaskinen. Hade bara tänkt göra walk outs, eller ja, ställde mig bara upp, men fick ett infall och testade benböj vilket gick bra. Efter walkoutsen så är ju som bekant allt skitlätt. Fick då för mig att se hur tung etta jag kunde göra lugnt, försiktigt, utan snabb dip och studs osv osv. Hade målet på 100 och dit kom jag utan problem! Jävligt roligt, det innebär att jag kan köra något slags benböjsprogram! :%29

http://vimeo.com/28265017

Klart jag tyckte det var lite roligt att jag benböjde mer med en arm än grabbarna bredvid mig ;)

2011-08-25

Benpress & Upplands starkaste man

Wu: Lite träningscykel, testa hur benpressen funkar

+
A Benpress, +110 kg, 5 x 5
B Benpress, +150 kg, 5 x 3
C1 Bencurl, +15 kg, 5 x 5
C2 Benextension, +15 kg, 5 x 5
D Sit ups i ca 30°, 4 x 20

Dag 21 efter operationen. Luuugnt så klart och absolut inga snabba övningar och lättlätt, får inte riskera att spänna axelpartiet. Testade lite maskiner och sen några sit ups. Har fö ett benpressmax på 225 kg från ett konstigt pass 2008, antar att det är mer nu. Squashgymmet bjöd idag på en trevlig överraskning i form av Upplands starkaste man: Andreas Reinholdsson. Trevlig kille!

Ett 440 kilos däck MÅSTE man ju ha! :%29

2011-08-24

Dag 19


A Med släde fäst runt midjan +50 kg:
10 varv av
12.5 m gå med släde framåt
12.5 m dra släde bakåt
B Rullbandspromenad:
10% lutning, ca 6.5 km/h i runt 6 min

Igår blev det något som jag kan kalla träning! Kändes riktigt bra att kunna göra något överhuvudtaget för första gången sen jag skadade mig. Använde inte alls överkroppen för att gå snabbare på A, tvärtom så gick jag sakta för att undvika stötar helt. B-del var helt enkelt snabbpromenad i uppförsbacke. Sen så har jag gått omkring en del de senaste dagarna, cykelsäsongen är officiellt över för mig, våren 2012 blir det väl dags igen, men det vore ändå roligt att kunna fixa min MTB som stått och dammat i källaren hela sommaren. Idag ska jag träffa sjukgymnasten, hoppas få höra att jag kan börja med lätta överkroppsövningar igen.

Det är tur att man har en stark flickvän när man köper grejer till hemmet. Blomman hjälpte också till uppför trappan. Själv höll jag i handväskan.

2011-08-16

Dag 12

Träffade kirurgen idag. Han var nöjd med resultatet och jag fick en klapp på axeln (bildligt) av allt stillasittande som jag vid det här laget börjar bli knäpp av. Jag hade hoppats att kunna börja använda armen lite, men tyvärr så ska jag fortsätta hålla armen så stilla som möjligt fram tills måndag så att snittet läker ihop helt.

Det grävdes ganska långt ner på armen under operationen.

Naturligtvis får jag fortsätta med de passiva rehab-övningarna jag fått. När jag väl kan börja använda armen så blir det så klart baby-steps i hur snabbt man går fram och träff med sjukgymnast 1 gång i veckan. Har jag tur så kanske vi kan fixa min högra axel när vi ändå håller på. Har passat på att fråga lite och det verkar vara en inflammation av subscapularis ev i kombination av en släng av impingement (som ofta eller alltid (?) beror på klämd supraspinatussena). Känns som om det blir värre av inaktivitet, har ju mest känt av vid inåtrotation (subscapularis) tidigare.

2011-08-14

Dag 10

Börjar kvickna till så sakteliga. Har kunnat börja dra ner på dosen smärtstillande och stelheten efter operationen ger med sig mer och mer. Nådde målen för max-end range jag fått för de 3 övningarna redan i onsdags och smärtan avtar mer och mer. Inga problem att tex böka på sig en t-shirt längre. Ska träffa kirurgen på tisdag så då får jag veta mer. Under tiden kan jag vara mer och mer aktiv, fortfarande under begränsade former. En halvdag att titta på seminarium med Carl Paoli var iaf nytt pers i aktivitet sen operationen.

Grymt roligt att Carl Paoli var på besök!

2011-08-06

Dag 2

Operationen blev av först i torsdags, så nu är jag inne på dag 2 efter operationen. Obehagligt att sövas och sen ”pang” en sekund senare vakna och må lite mindre än bra. Ja, naturligtvis var det inte en sekund senare, operationen tog 2.5 h och det behövdes en hel del grävande, skruvande och annat för att få allt på plats. Sen så låg jag däckad ett tag innan jag slutligen vaknade. Låg inne över natten, inte så lite groggy och kom ut lite mer än 24 h efter att det hela drog igång. Nu har jag följande övningar att se fram emot:

3 rörlighetsövningar som ska utföras passivt och liggande kommande veckor. En drös piller till förfogande för att kunna göra det överhuvudtaget. Under den här fasen ska allt bara läka ihop, svullnaden och smärtan ska gå ned samtidigt som man försöker hålla uppe rörligheten så mycket det går. När jag får klartecken så kan jag sluta gå runt med mitella och börja använda armen, sedan börjar den långsamma återhämtningsprocessen. Någon som har en träningscykel att sälja förresten? En sån där gammal med rem vore perfekt, tar gärna emot tips!